button Wie

button Wat

button Waar

button contact

paard vliegen oog rszEquine infectieuze Anemie - nu ook in Nederland

Equine infectieuze anemie (EIA) is een dodelijke virusziekte bij paarden. Nederland was officieel vrij van deze ziekte, tot op 4 juli de ziekte werd aangetoond in een polopaard in Vreeland (Utrecht). De ziekte verspreidt zich enkel via bloed-bloed contact: steeksnuiten van insecten, vuile injectienaalden en eventueel instrumenten voor paarden gebitsverzorging. De stekende insecten worden niet zelf besmettelijk, enkel het bloed aan hun steeksnuit kan de ziekte overbrengen. Staan paarden meer dan 200 meter uit elkaar, dan is dat gevaar geweken omdat het bloed al is opgedroogd.

De meest voorkomende verschijnselen bij paarden met EIA zijn sterfte, vermageren, vochtophoping onder de buik, geel verkleuring van de slijmvliezen en puntbloedingen. Als een paard sterk wordt verdacht van de ziekte, dan is de dierenarts verplicht dit bij de NVWA te melden. Er zal bloedonderzoek op antistoffen plaatsvinden bij het CVI in Lelystad. Als het dier inderdaad besmet blijkt te zijn met EIA is euthanasie niet verplicht, maar vaak wel de meest voor de hand liggende keus. Als eigenaar ben je namelijk verplicht om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De grootste kans om de ziekte naar Nederland te halen is paarden van buiten Europa importeren. Het is dan ook aan te bevelen om die dieren op EIA te laten testen alvorens ze te importeren. 

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar dit informatieve en duidelijke artikel.

Paardenzorgplan

Paarden zijn al duur genoeg. Om hoge zorgkosten te voorkomen bieden we vaste klanten het paardenzorgplan aan: vaste korting van 10-15% én meer preventieve zorg. Zo helpen we je bij het gezond houden van je paard, voor een eerlijke prijs. Voor meer informatie en aanmelden kunt u hier klikken: http://www.dkbo.nl/Paarden_zorgplan


preventieve zorg paard paardenzorgplan


Huisdieren zorgplan

Het huisdieren zorgplan is een pakket waar alle preventieve zorg voor uw dier wordt aangeboden tegen een vaste lage prijs. In het pakket zitten de jaarlijkse vaccinatie, een extra controle na 6 maanden en voor een jaar behandeling van wormen, vlooien en teken. Daarnaast krijgt u 10% korting op alle producten en diensten van de praktijk, die buiten het preventieve zorg pakket vallen. Denk daarbij aan medicatie maar ook röntgenfoto's en gebitsbehandelingen.Voor meer informatie kijkt u hier: http://dkbo.nl/Zorgplan_algemeen

rsz dierenkliniek benschop oudewater hond pup op schoot

Review ons!

review stars

Uw mening is voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we onze services blijven verbeteren. Laat u ons ook weten wat u van ons vindt?

Schrijf dan hier uw review.

WhatsApp_Logo_6

WhatsApp

Wij zijn ook per WhatsApp bereikbaar! U kunt ons op werkdagen bereiken van 09:00-16:00. We beantwoorden de berichtjes zowel 's ochtends als 's middags. U leest hier hoe het werkt. Let op: niet voor spoed! U kunt dan beter bellen met: 0182-309218

Brand in een paardenstal

Wat te doen?

Samen met de brandweer in Benschop en Stal Uniek is een echte brandoefening in een paardenstal gehouden. Goed voor de paarden om het een keer te zien, fijn voor de brandweer om de omgang met paarden te oefenen en handig voor de stal om de omgeving brandveiliger te maken. Echte aanrader!


Film gebitsbehandeling

Brengt u uw hond of kat voor een gebitsbehandeling?
Zo gaan wij te werk!

Film keizersnede

Binnen onze praktijk worden veel keizersnedes bij het rund uitgevoerd. In onderstaand filmpje kunt u meekijken!