Voorkomen is beter dan genezen!

Voorkom groeiachterstand en plotselinge sterfte vanwege een wormbesmetting door tijdig mestonderzoek te doen! Wij bieden hiervoor een speciaal abonnement voor mestonderzoek bij schapen aan.Wat houdt het in

In dit abonnement kunt u 6x een mestonderzoek laten doen, uiteraard krijgt u hierbij ook een advies. Het eerste mestonderzoek kunt u 3 weken nadat de lammeren naar buiten zijn gegaan, laten uitvoeren. Het is de bedoeling dat u mest verzameld van 5-7 lammeren. Het beste is om mest te onderzoeken van lammeren, omdat deze geen besmetting van het afgelopen jaar kunnen hebben opgelopen. Hierdoor kunnen we de actuele wormbesmetting bepalen. De mest wordt onderzocht op maag-darmparasieten (zoals de rode lebmaagworm, ronde worm en coccidiose). Als u ook de wormbesmetting van de volwassen schapen wilt weten, kunt u natuurlijk ook mest van de volwassen schapen inleveren. Zorg ervoor dat de mest van de volwassen schapen gescheiden blijft van de mest van de lammeren.


Op de foto ziet u 2 zwarte rondjes, dit zijn luchtbellen. Ook zijn er 2 eitjes zichtbaar de kleine (strongylus) en de grote (nematodirus).

Vergelijking nematodirus met strongylus

Advies op maat

Afhankelijk van de uitslag krijgt u een advies op maat. In dit advies wordt aangegeven of u moet behandelden, of dat omweiden nodig is. Daarnaast krijgt u te horen wanneer u het beste weer mest kunt inleveren. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de ontwikkeling van resistentie wordt tegengegaan en dat er niet onnodig wordt behandeld.


Kortom dit abonnement geeft u inzicht over hoe de wormbesmetting in uw koppel verloopt en worden eventuele wormproblemen snel gedetecteerd.

Dit abonnement ter waarde van €163,87 bieden wij u aan voor slechts €105 euro. Wilt u hieraan meedoen? Laat dan bij het contactformulier uw gegevens achter.Geen geldig e-mail adres
Mag alleen een nummer zijn
Mag alleen een url zijn (met http://)
Veld is vereist
Geen geldig e-mail adres
Mag alleen een nummer zijn
Mag alleen een url zijn (met http://)
Veld is vereist
Geen geldig e-mail adres
Mag alleen een nummer zijn
Mag alleen een url zijn (met http://)
Veld is vereist
Contactformulier is succesvol verzonden