Gezelschapsdieren

Jurriën Spiertz

Opgegroeid in Limburg maar inmiddels al weer 25 jaar woonachtig in regio Utrecht. Ik ben opgegroeid met dieren. Thuis hadden we een hond, cavia’s, konijnen en een aquarium en veel familieleden van mijn vaders kant zitten in de agrarische sector. Het zat er dus dik in dat ik “iets” met dieren zou gaan doen. Tijdens en na mijn studie kwamen er nog ratten, schildpadden en papegaaien voorbij. Ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2004 in de differentiatie gezelschapsdieren. Aansluitend heb ik anderhalf jaar gewerkt als docent bij de afdeling Pathologie Vogels en Bijzondere Dieren. Daarna heb ik gewerkt in verschillende praktijken in Soest, Almere, en een lange tijd in Driebergen. Sinds ruim 2 jaar werk ik met veel plezier in deze praktijk. Mijn aandachtsgebieden liggen bij de tandheelkunde, dermatologie en de diergeneeskunde van konijnen, knaagdieren en andere exotische huisdieren. Met mijn vriendin en twee dochters woon ik De Meern. Ons hondje Kuki, een kleine Roemeense kruising, gaat elke dag mee naar de praktijk. 

Jurrien met dier

Lucie met dier

Lucie van Marwijk - Kooy

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht, richting gezelschapsdieren. Mijn interesse was breed, en zeker ook paarden (en later schapen) hadden mijn aandacht. Zodoende ben ik twee jaar in Engeland gaan werken als all-round dierenarts. Daarna hebben mijn man en ik in twintig jaar een historische oranjerie en moestuin gerestaureerd en geëxploiteerd, en twee zonen grootgebracht. In die tijd werkte ik twee dagen per week als gezelschapsdierenarts, en was het de eerste-lijns diergeneeskunde en het contact met de eigenaren wat mij boeide. Inmiddels werk ik sinds 2017 full time bij DKBO bij de gezelschapsdieren, en ben ik daarbij steeds meer aan de gang gegaan met de echo. Daarnaast heeft chirurgie en interne geneeskunde mijn voorkeur, maar de afwisseling van het vak dierenarts zijn, het contact met dier en eigenaar, en het werken in dit geweldige team blijft het leukste wat er is. Thuis ben ik het liefste buiten, aan het werk, en met onze Mechelse herder Freddie in de buurt! 

David van Reenen

Toen ik direct na de middelbare school werd ingeloot voor de studie diergeneeskunde kon ik mijn geluk niet op; ik had werkelijk geen idee wat ik anders had moeten doen, van jongs af aan heb ik nooit iets anders gewild. Na het afronden van de studie ben ik direct aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Benschop Oudewater. In eerste instantie zou dit enkel zijn voor een tijdelijke waarneming, maar inmiddels twee jaar later werk ik hier nog steeds iedere dag met ontzettend veel plezier. Onder andere de combinatie van het contact met mens en dier, de dagelijkse afwisseling in de werkzaamheden en het geweldige team maken het werk als dierenarts voor mij zo mooi. Binnen de diergeneeskunde ligt mijn interesse vooral binnen de chirurgie en orthopedie. Naast het werk speel ik elektrisch gitaar, ga ik graag een rondje wielrennen of mountainbiken en hou ik bovenal veel van reizen, met vrij recentelijk reizen naar Nieuw-Zeeland en Patagonië als absoluut hoogtepunt. 

David met dier

Tessa (1)

Tessa Voogt

Als nieuwe gezelschapsdierenarts bij Dierenkliniek Benschop Oudewater wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Tessa Voogt. Geboren en getogen in Brabant, maar ik woon nu al een aantal jaar samen met mijn vriend op een klein boerderijtje net onder de rook van Utrecht. Hier genieten we van het buitenleven en onze beestenboel, bestaande uit twee katten, drie kippen, vijf koeien, twee schapen en niet te vergeten onze Golden Retriever Liv. In mijn overige vrije tijd ben ik graag met familie en vrienden of begeef ik me tussen de paarden.

Van jongs af aan was het al mijn droom om dierenarts te worden. Nu is het dan eindelijk zover! Als kersverse dierenarts heb ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en klaar te staan voor u en uw dier. Ik vind het belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren en dat jullie beiden weer met een goed gevoel naar huis gaan. Tot snel!

Paard

Vivianne van Leeuwen

Geboren in Amsterdam, maar het buitenleven trok me al van jongs af aan. Ik wilde eigenlijk boerin worden, maar zonder boeren in de familie werd dat lastig. Daarom koos ik voor diergeneeskunde met de afstudeerrichting landbouwhuisdieren. In 2011 begon ik als veearts bij DAP Benschop. Over de jaren groeide ik de paardengeneeskunde in en inmiddels heb ik de voor mij perfecte mix gevonden tussen paarden en herkauwers. Preventie, goed voeren en goede huisvesting is het belangrijkste bij dieren die in koppels gehouden worden, zoals koeien. Ik vond het niet meer dan logisch om dat principe ook bij paarden toe te passen. Ik richt me in de paardenpraktijk dan ook op preventieve zorg; gebitsbehandelingen, voedingsadviezen, vaccinatieschema's en gezonde huisvesting. En die boerderij, die is er uiteindelijk toch gekomen. Na het werk is het heerlijk ontspannen door in de tuin te werken, samen met mijn twee zoontjes de dieren te voeren of met manlief bij het kampvuur te zitten. 

Vivianne

Nicky

Nicky D'Fonseca

Al sinds ik klein was, wist ik wat ik wilde worden: dierenarts! Eén van mijn grootste hobby’s was paardrijden, en het leek mij fantastisch om paardenarts te worden. Inmiddels besteed ik niet veel tijd meer aan deze hobby, maar werk ik wel met veel plezier als paardenarts in de praktijk. Direct na mijn studie Diergeneeskunde ben ik gestart met werken als promovendus aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waarbij ik onderzoek doe naar het Equine Metabool Syndroom bij paarden, ook wel EMS genoemd. Ik vind het interessant om te onderzoeken hoe en hoe snel bepaalde onderdelen van het syndroom, waaronder hoefbevangenheid, insuline resistentie en hartproblemen, ontstaan, zodat we deze aandoeningen in de praktijk zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als gezelschapsdierenarts en paardenarts in Noord Holland, en ga ik per oktober wat dichter bij huis werken bij Dierenkliniek Benschop-Oudewater. Ik kijk ernaar uit om u en uw dieren te ontmoeten, tot ziens!

 


Willemijn Duijsters

Ik werk sinds 2018 bij de praktijk als dierenarts paard en landbouwhuisdieren. In mijn eerste vriendschapsboekje met de vraag wat wil je later worden was het antwoord al dierenarts (ik kon net schrijven!). Het traject dierenarts heeft 9 jaar geduurd, eerst de opleiding dierwetenschappen in Wageningen en daarna 6 jaar naar Gent (België) voor de opleiding diergeneeskunde. Tijdens mijn eindstage ben ik in Benschop blijven hangen. Ik woon samen met mijn vriend in Harmelen in een voormalig bouwval. We zijn al een tijd aan het klussen en zullen voorlopig daar nog even zoet mee zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn paarden. Ik ben geen fanatiek springruiter meer, nu geniet ik meer van de buitenritjes. Droom is om mijn kleine fokkerij in de toekomst verder uit te breiden.  

Willemijn

Landbouwhuisdieren

Tineke

Tineke Brouwer

Nooit gedacht dat ik alweer 10 jaar (vanaf 2011) in deze praktijk zou werken. In eerste instantie zou ik maar voor 3 maanden invalwerk doen, zodat ik rustig kon gaan rondkijken in het oosten en noorden van het land voor een vaste baan. Ik was net terug van een jaar werken als landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren dierenarts in Engeland en daarvoor had ik een jaar als dierenarts gewerkt in Nieuw Zeeland. Hoe anders is het gelopen. Door de gezellige sfeer in het team en de gemoedelijke houding onder de veehouders had ik al heel snel niet meer de neiging om naar een andere baan te zoeken. Plus dat ik een jaar later verkering kreeg met een melk- vleesveehouder uit de buurt, gaf dat verhuizen uit deze regio geen optie meer was.
Van kinds af aan ben ik opgegroeid op een melkveebedrijf en in mijn vrije tijd rommel/werk ik het liefst op het bedrijf van mijn vriend. Vooral in het voorjaar als alles weer groeit en bloeit dan is het extra genieten.
De reden dat ik dierenarts ben geworden is dat ik graag de veehouder wil ondersteunen waar nodig en samen op een praktische manier problemen wil oplossen. Sinds 2020 ben ik eindverantwoordelijke geworden van de landbouwhuisdieren. Voor mij is een prettige samenwerking en dat u ons altijd kan aanspreken/bellen bij vragen of opmerkingen, het belangrijkste. Ik heb onwijs veel zin in deze uitdaging. Ondanks dat deze functie iets meer administratieve taken met zich meebrengt, zal ik zeker nog meedraaien in het rijden van visites.  

Tot ziens op uw bedrijf. 

Sophie van der Burg

Je moet wel gek zijn om midden in de nacht je bed uit te stappen voor een koe of schaap waarbij de bevalling niet lukt. Ik zie het als prettig gestoord. Er is niets mooiers dan samen met de veehouder zo een klus te klaren, dat het midden in de nacht is en soms ijskoud heeft zo zijn charmes. Ik zie met enige regelmaat de prachtigste zonsopgangen en heb het voorrecht het mooie gebied waarin wij werken mijn kantoor te noemen. Dierenarts landbouwhuisdieren ofwel veearts zijn zit in mij. Opgroeiend op een melkveebedrijf met naast koeien ook schapen, paarden, kippen, honden en katten is de omgang en liefde voor dieren me met de paplepel ingegoten. Ik heb passie voor de sector waar ik in werk en vind het mooi om samen met de veehouder problemen op te lossen en productie, weerstand en welzijn te optimaliseren. Geen dag is hetzelfde! Als ik dan thuis kom heb ik nog geen genoeg van al die dieren. Met 2,5 paard, 19 ooien en momenteel 28 lammeren, 7 vleesvee kruisingen, 1 teckel (die zit af en toe bij mij in de auto tijdens de dienst, mocht u haar zien; Pas op! Ze is klein maar een felle tante!) en 1 eigenwijze kat heb ik mijn dagen gevuld. Verder help ik graag in het familiebedrijf (Kaas en zuivelboerderij vd Burg) en doe ik sporadisch als ik meewind/tijd heb aan wielrennen. 

Als u me in de dienst belt kom ik uit het mooie Vlist naar u toe, schroom niet, ik meen het als ik zeg dat u me altijd mag wakker maken voor lammetjes of ander nieuw leven! 

Sophie

Peter

Peter Heemskerk

Ik ben één van de dierenartsen voornamelijk werkzaam in de landbouw. Afgestudeerd in 1990 en na een jaartje militaire dienst begonnen in de praktijk Warmenhuizen (NH). In september 1992 ben ik bij Dirk en Ynnit de Jong in Oudewater in dienst gekomen. Tot 2015, toen zij met pensioen gingen en de praktijken van Oudewater en Benschop bij elkaar kwamen. Als kind kwam ik al veel op de boerderij bij mijn familie vooral door logeerpartijen. Mijn beide grootouders hadden een boerderij en derhalve verschillende ooms en tantes. Mooi om te bedenken wat er allemaal veranderd is in een tijdspanne van zo’n 50 jaar. Zo reed een neef van mijn moeder in die tijd nog met een paard voor de hooiwagen. Wat niet veranderd is, is het feit dat veehouder zijn niet een beroep is maar het is je leven. Zeven dagen in de week sta je er mee op en ga je er mee naar bed. Als dierenarts mag je in veel gevallen een stukje van dat leven meemaken. Iedere veehouder vult zijn leven op zijn eigen manier in, de één vindt dit belangrijk, een ander heeft weer andere speerpunten op zijn bedrijf.  
In al die jaren ontdek je telkens weer dat de natuur grillig kan zijn, is het niet het weer dan zijn het wel ziektes of gedraagt een uitgerekend rantsoen zich heel anders dan je zou verwachten. De overheid en de industrie willen graag alles in regeltjes vatten opdat we alle risico’s die de landbouw met zich meebrengt kunnen vermijden, echter de natuur laat zich niet dwingen en in dit spanningsveld probeer ik samen met de veehouders er het beste van te maken.  

Mariska Lansbergen

Met een vader in het vleesvee en twee ooms in het melkvee is de liefde voor dieren met de paplepel ingegoten. Het was dus ook geen moeilijke keuze om de studie diergeneeskunde te gaan doen. Nu ben ik al weer een aantal jaar in en rond Benschop en Oudewater te vinden om te helpen met de diergezondheid en het welzijn. Naast kalfjes en lammetjes ter wereld helpen (er is echt niets mooiers!) en zieke dieren behandelen, houd ik me ook bezig met advisering zoals bedrijfsproblemen en Koekompassen. Samen zoeken we de best passende oplossing! Ook thuis lopen er wat dieren rond; naast een paard, geiten en kippen lopen er katten en een hond. Daarnaast is er ook altijd wel een klusje wat mijn aandacht verdient, waarmee ik mijn vrije dagen vaak vul. 

Mariska 2

Claudia

Tomas van Ham

Ik ben opgegroeid in Well, een klein dorpje aan de maas in het noorden van Limburg. Hier ga ik nog altijd graag naar toe om te voetballen en om mijn vrienden te zien. Ik heb gelukkig nooit lang na hoeven denken over welke studie ik wilde gaan doen, want vanaf de basisschool wilde ik altijd al veearts worden. Ik heb het geluk gehad dat ik deze droom ook heb kunnen verwezenlijken. Nu hoop ik dat ik door enthousiast te zijn en hard te werken een mooie tijd tegemoet ga, waarin ik veel nieuwe mensen leer kennen en nieuwe relaties op kan bouwen. Ik heb dan ook erg veel zin om als nieuwe veearts bij Dierenkliniek Benschop Oudewater aan de slag te gaan. Ik hou van de vrijheid die het beroep me biedt, de omgang met de dieren en het contact met de boeren.
De komende tijd zal ik nog even woonachtig blijven op de Uithof in Utrecht, omdat ik de gezelligheid daar nog niet helemaal kan missen. Ik hoop u allen snel te ontmoeten!Rimke van Nesselrooij

Sinds maart 2018 werk ik als landbouwhuisdierenarts bij deze praktijk. Het is m’n eerste baan als dierenarts en ik ben meteen gebleven, zo goed bevalt het hier! Ik vind het een uitdaging mijn adviezen aan te passen aan elk bedrijf of hobbyhouder. Deze afwisseling maakt het werk zo leuk. Samen met Ruben en Siep (de tweede is onze kat) woon ik in Gouda. Na jaren in een appartement in Culemborg te hebben gewoond hebben we eindelijk een eigen tuin. Ik leef me uit met mijn beginnende moestuin en ga de komende seizoenen ervaren of ik groene vingers heb.  
Verder houd ik van dansen en terrasjes pakken. Later als ik groot ben hoop ik een eigen boerderijtje met wat land te hebben, zodat er een paar schapen en kippen op passen. 

Rimke