Over dierfysiotherapie

U als diereigenaar bent expert op het gebied van het gedrag van uw dier en ziet vaak ook als eerste veranderingen in het gedrag of bewegen. Meestal is er dan ook echt iets aan de hand, een dier laat van nature niet gauw zien dat het pijn heeft! Tijdens een dierfysiotherapeutische behandeling wordt het gehele bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, wervels, bindweefsel) van uw dier beoordeeld en zo nodig behandeld.  Zo krijgt u zelf ook uitgebreid inzicht in de meest optimale manier van bewegen van uw dier.

Denk bijvoorbeeld aan dierfysiotherapie als uw dier:

  • kreupelt of in telgang gaat
  • zich stijver beweegt (lopen/springen/opstaan) zich minder graag laat borstelen of aaien minder graag loopt, buigt of springt
  • Wanneer er zwelling, spierspanning of temperatuursverhoging gevoeld wordt bij het dier kan dit ook wijzen op een probleem in het bewegingsapparaat.
  • Preventieve check-up van uw hond

Dierfysiotherapie & Dierenarts

Is sommige gevallen geeft de samenwerking tussen een dierenarts en de fysiotherapeute het beste resultaat. Denk hierbij aan artrose, rugproblemen, hernia en revalidatie na een operatie. Voor de website van Fysiotherapie voor Dier en Mens klikt u op deze link.

Gratis inloopspreekuur

Op dit moment zijn de inloopspreekuren voor onbepaalde tijd geannuleerd. Natuurlijk zijn behandelingen nog mogelijk. Wilt u hier een afspraak voor maken? Neem dan contact op met Ramona of Sabine.

Korting

Indien u bij ons op de praktijk het Huisdieren zorgplan heeft afgesloten krijgt u ook 10% korting op de behandelingen bij Ramona en Sabine.

Ramona Schalkwijk

Tijdens de behandeling zul je merken dat ik aandacht heb voor het geheel: het gehele lichaam, voeding, training, de mens in zijn omgeving, de relatie mens-dier; ze krijgen allen aandacht. Ik vind het belangrijk dat de cliënt inzicht krijgt in zijn eigen functioneren (en/of dat van het dier), welke factoren daar invloed op uitoefenen, en hoe er gewerkt kan worden aan herstel en preventie van problemen. Ik leg dus veel uit en probeer zoveel mogelijk mee te denken om binnen de mogelijkheden van de persoon de situatie te optimaliseren.
Jil de Graaf

Mijn naam is Jil de Graaf en ik kom uit Nieuwegein. Van jongs af aan al helemaal gek op dieren maar helaas ook enorm bang voor injecties. Dierenarts worden was voor mij dus helaas geen optie.. Als jong meisje riep ik dan dat ik wel dierenfysiotherapeut wilde worden, hoewel ik niet eens wist of dat bestond. Gelukkig  bleek dit wel degelijk te bestaan. Eerst heb ik de humane opleiding fysiotherapie gevolgd en daarna de post-HBO opleiding dierfysiotherapie. In die periode heb ik een aantal keer met Ramona Schalkwijk meegekeken om alvast wat te proeven aan het vak. Eind 2020 ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut en kon ik eindelijk starten met mijn droombaan!

Ik behandel zowel honden als paarden en ben zelf ook trotse eigenaar van Abby, mijn paard, en Wietske mijn Friese Stabij.