Dierfysiotherapie

Wij werken samen met: Fysiotherapie voor Dier en Mens

Over dierfysiotherapie

U als diereigenaar bent expert op het gebied van het gedrag van uw dier en ziet vaak ook als eerste veranderingen in het gedrag of bewegen. Meestal is er dan ook echt iets aan de hand, een dier laat van nature niet gauw zien dat het pijn heeft! Tijdens een dierfysiotherapeutische behandeling wordt het gehele bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, wervels, bindweefsel) van uw dier beoordeeld en zo nodig behandeld.  Zo krijgt u zelf ook uitgebreid inzicht in de meest optimale manier van bewegen van uw dier.

Denk bijvoorbeeld aan dierfysiotherapie als uw dier:

  • kreupelt of in telgang gaat
  • zich stijver beweegt (lopen/springen/opstaan) zich minder graag laat borstelen of aaien minder graag loopt, buigt of springt
  • Wanneer er zwelling, spierspanning of temperatuursverhoging gevoeld wordt bij het dier kan dit ook wijzen op een probleem in het bewegingsapparaat.
  • Preventieve check-up van uw hond

Dierfysiotherapie & Dierenarts

Is sommige gevallen geeft de samenwerking tussen een dierenarts en de fysiotherapeute het beste resultaat. Denk hierbij aan artrose, rugproblemen, hernia en revalidatie na een operatie. Voor de website van Fysiotherapie voor Dier en Mens klikt u op deze link.

Gratis inloopspreekuur

Iedere eerste dinsdag van de maand is er op onze locatie in Oudewater (hekendorperweg 43) een inloopspreekuur van 15.30-16.30. Tijdens dit spreekuur kunt u zonder afspraak terecht voor een kosteloze korte check-up van uw dier. Zo kan de fysiotherapeut u precies aangeven hoe fysiotherapie uw dier kan helpen.

Korting

Indien u bij ons op de praktijk het Huisdieren zorgplan heeft afgesloten krijgt u ook 10% korting op de behandelingen bij Ramona en Sabine.

Ramona Schalkwijk

Tijdens de behandeling zul je merken dat ik aandacht heb voor het geheel: het gehele lichaam, voeding, training, de mens in zijn omgeving, de relatie mens-dier; ze krijgen allen aandacht. Ik vind het belangrijk dat de cliënt inzicht krijgt in zijn eigen functioneren (en/of dat van het dier), welke factoren daar invloed op uitoefenen, en hoe er gewerkt kan worden aan herstel en preventie van problemen. Ik leg dus veel uit en probeer zoveel mogelijk mee te denken om binnen de mogelijkheden van de persoon de situatie te optimaliseren.


dierenkliniek benschop-oudewater ramona schalkwijk


Sabine Ros

Eind vorig jaar heb ik dan eindelijk het diploma behaald waar ik al heel lang naar uit keek, ik mag nu het leukste doen wat er is: Dieren helpen pijnvrij en zo optimaal mogelijk te laten bewegen! Ik heb tot vorig jaar een hond en een paard gehad, beide hebben zij een mooie oude leeftijd mogen bereiken. In al die jaren kwam het wel eens voor dat een van de 2 kreupel liep, die pijn wil je als eigenaar het liefst zo snel mogelijk weg nemen. Het mooiste van mijn werk als dierfysiotherapeut vind ik om het plezier weer terug te geven aan de dieren bij het bewegen, daar zijn de dieren immers sterk afhankelijk van. En zoals iedere diereigenaar weet, als je dier weer blij is ben jij ook blij!Sabine ros fysio