Extra zorg, onze professionals

Optimale zorg

evidensia-dierenzienhuis-logoOm optimale zorg aan onze klanten te kunnen bieden, werken wij samen met verschillende professionals. Deze hebben ieder hun eigen vakgebied en dit betekent een uitbreiding van de diergeneeskundige zorg. Wij leveren deze extra service bij zowel de paarden als de gezelschapsdieren.

Buiten openingstijden verzorgen onze dierenartsen de zorg voor paarden en landbouwhuisdieren zelf. Gezelschapsdieren zoals honden en katten verwijzen we in de spoed door naar het Evidensia dierenziekenhuis in Nieuwegein. Daarmee kunnen we de meest optimale zorg voor uw dier garanderen. Indien er in de spoed extra onderzoeken, operaties of opname van uw dier nodig zijn, kan dit allemaal verzorgd worden. Er is in het dierenziekenhuis dag en nacht aandacht en zorg voor uw dier beschikbaar.
 

Ramona en Sabine, Fysiotherapie voor Dier en Mens

Ramona en Sabine zijn de dierfysiotherapeuten waar wij veel mee samen werken. Ze behandelen honden, katten en paarden die bijvoorbeeld last hebben van klachten als stram lopen, arthrose, en rugklachten. Door fysiotherapie toe te passen kan uw dier erg gebaat zijn. Blessures of kreupelheden worden vaak vooraf gegaan door een onbalans die al maanden en soms jaren aanwezig is. Aangeraden wordt daarom uw dier minimaal eens per jaar preventief te laten controleren. Zo wordt voorkomen dat kleine verstoringen in de balans uitgroeien tot grotere problemen.

Elke eerste dinsdag van de maand is er een inloopspreekuur op locatie Oudewater. Tussen 15.30 en 16.30 kunt zonder afspraak binnen lopen en kosteloos advies inwinnen over alle bewegingsproblemen bij uw dier.
Natuurlijk is het ook mogelijk om voor behandelingen een afspraak te maken.
 
Klik hier voor de website Fysiotherapie voor Dier en Mens

Xandra van der Klis, paardentandarts

Voor de gebitsbehandeling van uw paard kunt u uiteraard bij ons terecht. We werken intensief samen met erkend paardentandarts Xandra van der Klis. Zodoende kunnen we 95% van de gebitsproblemen bij u thuis behandelen. Gedurende een gebitsbehandeling worden alle afwijkingen aan het gebit gecorrigeerd, het zogeheten 'uitbalanceren'. Indien dit (half)jaarlijks wordt bijgehouden is de procedure meestal eenvoudig en snel. Bij flinke afwijkingen zoals haken op de kiezen, enkele elementen die te ver door gegroeid zijn of het trekken van elementen moet het paard algeheel gesedeerd worden en eventueel lokaal verdoofd. Alle gebitsbehandelingen worden bij ons in de praktijk uitgevoerd door een erkend gebitsverzorger aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging bij het Paard.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over gebitsverzorging of op de website van Xandra


Drs. Monique Schwencke, chirurg orthopedie, dierenarts

Monique is een chirurgisch dierenarts die regelmatig bij ons op de kliniek komt opereren. Zij opereert bij ons de gecompliceerde othopedische problemen. Denk hierbij aan operaties van een gescheurde voorste kruisband, elleboog, heupen, schouder, losse knieschijf (patella luxatie) en botbreuken. Als uw dier bij ons op consult komt en er blijkt orthopedische zorg nodig te zijn dan zullen we in overleg met u contact opnemen met Monique. Monique komt dan op onze locatie in Oudewater de operatie uitvoeren.

Voor meer informatie over Monique klik hier

Drs. Frank van Leeuwen, erkend paardendierenarts

Frank is erkend paardenarts en heeft zijn eigen mobiele kliniek. In zijn bus heeft hij onder andere echo- en röntgenapparatuur. Dit betekend dat de meeste onderzoeken bij u op stal kunnen plaatsvinden. U hoeft dus niet met uw paard op pad! In zijn bus zijn naast een echo- en röntgenapparaat ook een klein laboratorium en spreekkamer aanwezig. Zo kan in alle rust de diagnose worden besproken en het behandelplan worden opgesteld.
Al met al staan kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel.

Klik hier voor de site van Frank

Equine services

Hét online platform welke een brug slaat tussen de paardenliefhebber op zoek naar het beste voor zijn paard en de gecertificeerde paardenprofessional. Wij zijn daar als dierenkliniek Benschop-Oudewater natuurlijk ook te vinden met onze dierenartsen Idonea van Bergen en Vivianne van Leeuwen. De dienstverleners vernoemd op Equine Services hebben een gedegen opleiding gevolgd, dus geen cursus, en verstaan hun vak. Voor dierenartsen betekent dit dat alleen erkende paardenartsen vernoemd worden. Daarnaast hechten ze grote waarde aan interdisciplinair samenwerken, oftewel: de verschillende beroepsgroepen vullen elkaar aan. Zodoende komen we samen tot de beste zorg voor uw paard. 

Kijk voor meer informatie op onze pagina over Equine services of op hun website.