Paardentandarts

DKBO - Vivianne-36Voor de gebitsbehandeling van uw paard kunt u uiteraard bij ons terecht. Zowel dierenarts Vivianne van Leeuwen als Xandra van der Klis zijn NVVGP gecertificeerd gebitsverzorger. Dierenarts Willemijn heeft haar eerste examens ook al met goed gevolg afgerond en hoopt in 2023 haar certificering te behalen. Zodoende kunnen we 95% van de gebitsproblemen bij u thuis behandelen. Denk daarbij aan het balanceren van het gebit, vijlen van haken of enamel punten, verwijderen van wolfskiesjes, correcties aan de snijtanden en extracties van tanden en kiezen. 

Wanneer er meer dan 3 paarden op één stal tegelijk behandeld worden komen Xandra en Vivianne samen voor de gebitsverzorging. Dit kost niets extra's. Zo bent u dubbel zo snel geholpen en verzekerd van de beste zorg voor het gebit van uw paard. Was u al klant bij Xandra? Dan blijft dit gewoon zo. Indien bij lichamelijk onderzoek blijkt dat uw paard een gebitsprobleem heeft, dan kunnen we uw paard voortaan nog dezelfde week zelf helpen. Hoe u gebitsproblemen herkent leest u hier.

We werken graag in goed overleg en proberen er voor u als eigenaar en voor het paard een prettige ervaring van te maken. We leggen u uit wat er gaat gebeuren en werken kalm. Soms is een paard braaf genoeg dat de behandeling zonder verdoving kan plaatsvinden. Echter, in 90% van de gevallen adviseren we toch te verdoven zodat ook de moeilijk bereikbare plekken in de paardenmond goed behandeld kunnen worden, zonder dat het paard druk wordt.

DKBO - Vivianne-20

Gecompliceerde gebitsproblemen

Het komt een enkele keer voor dat meerdere tanden of kiezen getrokken moeten worden, of overige zeer gecompliceerde behandelingen nodig zijn. Denk daarbij aan wortelkanaalbehandelingen, het trekken van elementen bij EOTRH of kiezen trekken. In dat geval wordt in overleg besloten of wordt doorverwezen naar een kliniek of dat de behandeling bij u thuis op stal plaatsvindt. 

NVVGP - vereniging voor goede tandheelkundige zorg 

De NVVGP is de vereniging voor gebitsverzorgers van het paard. Vivianne en Xandra zijn allebei gecertificeerd NVVGP lid. De gecertificeerde gebitsverzorgers zijn dus meer dan enkel lid. Certificering is alleen mogelijk na een gedegen opleiding en na het met goed gevolgd afronden van een theorie examen en twee praktijk examens.


Speciale tarieven

Vanwege de intensieve samenwerking met Xandra én om gebitsbehandelingen betaalbaar te houden, zijn er speciale (kortings) tarieven voor de gebitsbehandeling van uw paard. 

Handeling

Prijs incl. BTW 2023     

Opmerking

Visite Xandra en Vivianne samen <30min reistijd

€49,95

het normale visite tarief als Vivianne komt voor de gebitsbehandeling

Visite < 15 min, sederen voor Xandra 

€32,50

v.a. vestiging Benschop

Visite > 15min, sederen voor Xandra

€49,95

v.a. vestiging Benschop

Bezoek kliniek Woerden  

€27,25

 

Wachttijd > ½ uur 

€35,00

Wachttijd tussen twee patiënten

Sedatie tot 200 kg

€25,00

 

Sedatie tot 400 kg

€33,00

 

Sedatie tot 600 kg

€40,00

 

Extra sedatie

€11,50

 

Gebitsbehandeling per 10 minuten

€42,00

 

Gebitsbehandeling toeslag enkele patient

€27,00

 

Mestonderzoek (2xp.j.)

€22,39

Vaccinatie

€28,95

 

Kortingen

Op bovenstaande tarieven kan korting worden verkregen als voor meerdere paarden in één keer een afspraak wordt gemaakt. Vanaf 6 paarden krijgt u 10% korting op alle gebitsbehandelingen, vanaf 16 paarden zelfs 25% korting. Bij grote aantallen paarden moet de afspraak ruim van tevoren worden gemaakt. We kunnen dan in goed overleg dagen afspreken waarop de gebitten kunnen worden behandeld, en hoeveel hulp op stal aanwezig is.

Stroom en schoon water

Om goed en schoon te kunnen werken hebben we op de plaats waar het paard behandeld wordt in elk geval elektriciteit en schoon leidingwater nodig. Daarnaast is een bovenbalk nodig om het behandel-halster aan te kunnen hangen. De omgeving moet ruim genoeg zijn om de materialen voor de gebitsbehandeling uit te kunnen stallen. Indien er meerdere paarden behandeld worden is het fijn als er een schone stal zonder bodembedekking of voer beschikbaar is. De paarden kunnen dan na de behandeling rustig bijkomen in de schone stal.





EOTRH vergevorder stadium  (2)
EOTRH vergevorder stadium  (4)
EOTRH vergevorder stadium  (5)