Door middel van gebitsverzorging wordt de vorming van tandplaque en tandsteen voorkomen. Ook blijft het tandvlees gezond.

Is uw hond binnenkort aan de beurt voor een behandeling? Begin dan alvast met de verzorging; dan is uw hond er al aan gewend en kunt u na de behandeling direct doorgaan. Al na één dag zit er tandplaque op het pas schoongemaakte gebit en binnen een paar weken wordt er alweer tandsteen gevormd! Heeft uw hond net een gebitsbehandeling ondergaan? Ook dan is het belangrijk direct te beginnen met de gebitsverzorging. Hieronder staan diverse mogelijkheden om het gebit gezond te houden.

Poetsen

Net als bij mensen, is elke dag tanden poetsen bij honden de beste manier om tandplaque en tandsteen te voorkomen. Het meeste tandplaque en tandsteen zit aan de buitenkant van de tanden en kiezen. Als het niet lukt om de binnenkant te poetsen is dat niet heel erg. U kunt bij ons een tandenpoets set aanschaffen. Hierin zit een speciale tandenborstel en een tube tandpasta voor de hond. Het is belangrijk uw dier rustig te laten wennen aan het tandenpoetsen. De speciale hondentandpasta is hierbij erg handig. Deze tandpasta heeft een lekker smaakje en maakt het poetsen op deze manier leuker. Gebruik GEEN tandpasta voor mensen; deze bevat fluor en dat is giftig voor honden. Maak een 'feestje' van het tandenpoetsen, door erna iets leuks te doen. Zo blijft het leuk en is het vol te houden.

Tijdens het wisselen of na een gebitsbehandeling waarbij tanden of kiezen zijn getrokken, moet u extra voorzichtig zijn met het poetsen. De mond is dan erg gevoelig en het poetsen kan dan pijnlijk zijn. Als er tanden of kiezen zijn getrokken, kunt u na circa 3-4 dagen weer met het poetsen op de niet pijnlijke plekken. Na 7-10 dagen kunt u voorzichtig aan weer overal poetsen.

Via deze link kunt u een filmpje bekijken over het poetsen. Mocht het niet lukken dan kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een poetsinstructie; wij doen het u graag voor.


Dual-ended_toothbrush

Dentisept

Als poetsen geen optie is, is Dentisept een goed alternatief. Dit is een kleefpasta die u aan de binnenkant van de wangen kunt spuiten. Doordat de pasta kleeft gaat uw hond als het ware smakken en de pasta proberen weg te krijgen. Op die manier poetst uw hond zelf zijn of haar tanden en krijgt gezond tandvlees.


Gebitsvoeding, kauwstaven en flos touw

U kunt bij ons speciale gebitsvoeding krijgen. Deze brokken zijn groter en harder dan normale brokken en verminderen de vorming van tandplaque. Het tandvlees wordt zichtbaar gezonder. Kauwstaven/botten en flos touw schrapen de tanden als het ware schoon en zijn dus een goede aanvulling. De vorming van tandplaque wordt echter niet verminderd. Daarnaast krijgt de hond vaak normaal voer, waardoor ook meer tandplaque gevormd wordt. Let op dat de kauwstaaf of het bot niet te hard is, want dan kunnen de tanden of kiezen afbreken!