Door middel van gebitsverzorging wordt de vorming van tandplaque en tandsteen voorkomen. Ook blijft het tandvlees gezond.

Is uw kat binnenkort aan de beurt voor een behandeling? Begin dan alvast met de verzorging; dan is uw kat er al aan gewend en kunt u na de behandeling direct doorgaan. Al na één dag zit er tandplaque op het pas schoongemaakte gebit en binnen een paar weken wordt er alweer tandsteen gevormd! Heeft uw dier net een gebitsbehandeling ondergaan? Ook dan is het belangrijk direct te beginnen met de gebitsverzorging. Hieronder staan diverse mogelijkheden om het gebit gezond te houden.

Poetsen

Net als bij mensen, is elke dag tanden poetsen bij katten de beste manier om tandplaque en tandsteen te voorkomen. Het meeste tandplaque en tandsteen zit aan de buitenkant van de tanden en kiezen. Als het niet lukt om de binnenkant te poetsen is dat niet heel erg. U kunt bij ons een tandenpoets set aanschaffen. Hierin zit een speciale tandenborstel en een tube tandpasta voor de kat. Het is belangrijk uw kat rustig te laten wennen aan het tandenpoetsen. De speciale kattentandpasta is hierbij erg handig. Deze tandpasta heeft een lekker smaakje en maakt het poetsen op deze manier leuker. Gebruik GEEN tandpasta voor mensen; deze bevat fluor en dat is giftig voor katten. Maak een 'feestje' van het tandenpoetsen, door erna iets leuks te doen of iets lekkers te geven. Zo blijft het leuk en is het vol te houden.

Tijdens het wisselen of na een gebitsbehandeling waarbij tanden of kiezen zijn getrokken, moet u extra voorzichtig zijn met het poetsen. De mond is dan erg gevoelig en het poetsen kan dan pijnlijk zijn. Als er tanden of kiezen zijn getrokken, kunt u na circa 3-4 dagen weer met het poetsen op de niet-pijnlijke plekken. Na 7-10 dagen kunt u voorzichtig aan weer overal poetsen.

Via deze link kunt u een filmpje bekijken over het poetsen. Mocht het niet lukken dan kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een poetsinstructie; wij doen het u graag voor.
Kat tanden

Dentisept

Als poetsen geen optie is, is Dentisept een goed alternatief. Dit is een kleefpasta die u aan de binnenkant van de wangen kunt spuiten. Doordat de pasta kleeft gaat uw kat als het ware smakken en de pasta proberen weg te krijgen. Op die manier poetst uw kat zelf zijn of haar tanden en krijgt gezond tandvlees.


Gebitsvoeding

U kunt bij ons speciale gebitsvoeding krijgen. Deze brokken zijn groter en harder dan normale brokken en verminderen de vorming van tandplaque. Het tandvlees wordt zichtbaar gezonder. Tandsteen kan met brokken niet worden verwijderd en zal met speciale apparatuur verwijderd moeten worden.