Dierenkliniek Benschop-Oudewater is  ontstaan uit een samenvoeging van dierenartsenpraktijk Benschop en Dierenkliniek Montfoort-Oudewater.

Dierenartsen praktijk Benschop is in 1970 (49 jaar geleden!) begonnen als veeverloskundige praktijk van dhr. Huib Uitbeijerse. In 2009 is de naam officieel gewijzigd in Dierenartsen praktijk Benschop en heeft dierenarts Alix van Zijl de praktijk overgenomen.

Dierenkliniek Montfoort-Oudewater is in 1987 ontstaan uit de samenvoeging van dierenartsenpraktijk de Jong Oudewater en dierenartsenpraktijk Montfoort. Onder leiding van het echtpaar Dirk en Ynnit de Jong en Peter Heemskerk is de praktijk gegroeid. Sinds 2007 is de vestiging Oudewater gevestigd aan de Hekendorperweg en de dependance aan Om ’t Wedde in Montfoort.

Per 01 januari 2015 zijn de praktijken één geworden en wordt onder leiding van Alix van Zijl de dagelijkse zorg voor uw dier voortgezet.

Sinds oktober 2019 is het roer overgenomen door Tineke Brouwer (Landbouwhuisdieren), Vivianne van Leeuwen (Paard) en Lotte Stals (Gezelschapsdieren).
Wij hebben 3 praktlijklocaties: Benschop, Oudewater en Montfoort.

Momenteel zijn er 12 dierenartsen en 11 assistentes verbonden aan de praktijk.

Foto met dank aan Susanne Teeuw