button Wie

button Wat

button Waar

button contact

rsz kalf snot neus

IBR bestrijding verplicht

Vanaf 1 april 2018 is het verplicht om IBR te bestrijden bij melkvee. Vanaf 2019 wordt dit ook verplicht voor vleesveebedrijven. Enkel voor sommige kanalisatiebedrijven, zoals bedrijven met slachtstieren, worden dan nog uitzonderingen gemaakt. De zuivelondernemingen stellen eveneens deelname aan een BVD bestrijdingsprogramma verplicht.  Neemt u nog niet deel aan een IBR bestrijdingsprogramma, en weet u niet wat uw huidige status is, dan is het advies allereerst de tankmelk op IBR antistoffen te laten onderzoeken. Daarna kunt u een keuze maken:

  1. IBR-vrij (route intake bloed en bewaking tankmelk): geschikt voor bedrijven met minder dan 10 procent besmette dieren in de te onderzoeken koppel.
  2. IBR-vrij (route tankmelk): geschikt voor bedrijven waar geen antistoffen in tankmelk worden gevonden.
  3. IBR-vrij (route vaccinatie): voor overige bedrijven.
  4. IBR- vrij niet melkleverend bedrijf

Indien u al deelneemt aan een vrijwillig IBR bestrijdingsprogramma, dan behoudt u de status zoals deze per 1 april 2018 bekend is bij de GD voor dieren. Afhankelijk van uw huidige bedrijfsstatus zijn er verschillende routes mogelijk voor deelname aan een bestrijdingsprogramma. Lees meer...

Lees ook de veelgestelde vragen!Pas op - bollen zijn giftig!

Ze zijn er weer: de potten met krokusjes, narcissen en andere voorjaarsbollen. Hartstikke leuk, maar hou ze wel buiten bereik van je huisdier want veel van die bolplanten zijn giftig. De meest voorkomende giftige bolbloemen zijn: narcis, krokus, amaryllis en tulp. Van deze planten is de gehele plant giftig, van bol tot bloem. Ook de hyacinth en het sneeuwklokje zijn giftig, zij het in mindere mate. Laat honden bollen niet opgraven en katten niet drinken uit vazen met bolbloemen. De hond op de foto rechts geeft dus niet het goede voorbeeld! Voor meer informatie klik hier.

rsz hond giftige planten bollen tulp bron million-wallpapers
rsz Luna du Vlist met veulen txt


Veulenseizoen van start

We zitten nog middenin de winter, maar binnen de praktijk zijn we ons alweer volop aan het voorbereiden op het veulenseizoen wat eraan komt. Denk je erover zelf een keer een veulen te fokken? Dan hebben we wat zaken over merrie begeleiding voor je op een rij gezet. Voor meer informatie klik hier.


Nieuw! Ook zorgplan voor konijnen

Het zorgplan is een pakket waar alle preventieve zorg voor uw dier wordt aangeboden tegen een standaard prijs. In het pakket zitten de jaarlijkse vaccinatie tegen myxomatose, RHD1 en RHD2, een extra controle na 6 maanden en een spray tegen maden. Daarnaast krijgt u 10% korting op alle producten en diensten van de praktijk, die buiten het preventieve zorg pakket vallen. Denk daarbij aan medicatie maar ook röntgenfoto's en gebitsbehandelingen. Om deel te nemen, klikt u hier voor meer informatie.
rsz konijn zomer veld dierenkliniek benschop oudewater

Paardenzorgplan

Paarden zijn al duur genoeg. Om hoge zorgkosten te voorkomen bieden we vaste klanten het paardenzorgplan aan: vaste korting van 10-15% én meer preventieve zorg. Zo helpen we je bij het gezond houden van je paard, voor een eerlijke prijs. Voor meer informatie en aanmelden kunt u hier klikken: https://www.dkbo.nl/Paarden_zorgplan


preventieve zorg paard paardenzorgplan


Huisdieren zorgplan

Het huisdieren zorgplan is een pakket waar alle preventieve zorg voor uw dier wordt aangeboden tegen een vaste lage prijs. In het pakket zitten de jaarlijkse vaccinatie, een extra controle na 6 maanden en voor een jaar behandeling van wormen, vlooien en teken. Daarnaast krijgt u 10% korting op alle producten en diensten van de praktijk, die buiten het preventieve zorg pakket vallen. Denk daarbij aan medicatie maar ook röntgenfoto's en gebitsbehandelingen.Voor meer informatie kijkt u hier: https://dkbo.nl/Zorgplan_algemeen

rsz dierenkliniek benschop oudewater hond pup op schoot

Review ons!

review stars

Uw mening is voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we onze services blijven verbeteren. Laat u ons ook weten wat u van ons vindt?

Schrijf dan hier uw review.

WhatsApp_Logo_6

WhatsApp

Wij zijn ook per WhatsApp bereikbaar! U kunt ons op werkdagen bereiken van 09:00-16:00. We beantwoorden de berichtjes zowel 's ochtends als 's middags. U leest hier hoe het werkt. Let op: niet voor spoed! U kunt dan beter bellen met: 0182-309218

Brand in een paardenstal

Wat te doen?

Samen met de brandweer in Benschop en Stal Uniek is een echte brandoefening in een paardenstal gehouden. Goed voor de paarden om het een keer te zien, fijn voor de brandweer om de omgang met paarden te oefenen en handig voor de stal om de omgeving brandveiliger te maken. Echte aanrader!


Film gebitsbehandeling

Brengt u uw hond of kat voor een gebitsbehandeling?
Zo gaan wij te werk!

Film keizersnede

Binnen onze praktijk worden veel keizersnedes bij het rund uitgevoerd. In onderstaand filmpje kunt u meekijken!